לקוח נכנס אליכם לפגישה עסקית – אתם מציעים לו קפה : רבים יבקשו אספרסו למשל, וזו בדיוק הנקודה בה לא תרצו להציע לו במקום זה קפה טורקי או נמס... חלילה. זה נראה לא טוב. בעבר היה מסובך להחזיק ולתפעל מכונת קפה לעסק : היא דרשה ידע בהכנה והרבה השקעה בניקיון סביב. ובכן – לא עוד. כיום קיימות מכונות קפה מקצועיות למשרד שמסוגלות לא רק לעמוד בתפוקות נדרשות אלא עושות זאת בקלות מפתיעה – פשוט מכניסים אליה פודים או קפסולות, לוחצים על כפתור ומקבלים בדיוק מה שרוצים. מכונות רבות באות עם תוספת של מקציף חלב וכאן כבר אתם נכנסים למסוגלות של בית-קפה בכל הקשור להיצע שלכם. זה נראה אחרת כאשר אתם מציעים למבקרים אצלם אספרסו טרי או מקיאטו מפנק... וזו בדיוק הכוונה כאשר רוכשים מכונת קפה לעסק.
אמרנו "רוכשים" - התכוונו מקבלים בחינם.
כן, כיום כבר לא צריך לקנות מכונה ולהתעסק איתה. ישנם בעלי זיכיון מטעם חברות גדולות שמגיעים עד אליכם ומציבים אצלכם מכונת קפה לעסק, אתם בתמורה תרכשו מהם קפסולות מדי חודש – וכאן פחות או יותר מסתיים הסיפור, בלי הרבה מנגנונים ובלגאן. אופן פעולה זה מעניק לנו ראש שקט מעיסוקים ותחזוקה וכן סביבה נקייה למכונה עצמה – וגם מנות קפה טריות בכל פעם. השדרוג הממשי יחול ביחסי הלקוחות שלכם וב'פינוק' שאתם מסוגלים להציע להם – וכמובן שזה שדרוג ממשי והתקדמות בכל משרד או חנות או כל בית עסק שאתם מנהלים ובו מבקרים לקוחות, כי אפשר לומר ללא הרבה סיכון שהרוב המוחלט של הלקוחות שלכם הם צרכני קפה.
המאמר נכתב על ידי לאונרדו אספרסו מומחה קפה
עולם הקפה מהווה את אחד העולמות המרתקים. בשנים האחרונות אונ רואים את העליה בחיי הפנאי ובחשיבות של מכונות קפה כחלק מרכזי ממהפכה זאת. שלום, שמי לאונרדו אספרסו אתם מוזמנים לקרוא מאמרים על תרבות הקפה בארץ ובעולם. תודה